Ризикуючи власним життям, рятує інші: 35-річну військову медикиню з Рівненщини нагородили «Сталевим хрестом»

За особисту мужність, відвагу й самовіддані дії

Нагороду головнокомандувача ЗСУ «Сталевий хрест» отримала 35-річна військова медикиня Валентина, яка родом з Дубенщини.

Це нагорода за особисту мужність і відвагу, самовіддані дії, виявлені у захисті державних інтересів України, та виконання завдань в умовах воєнного стану.

Свій перший контракт жінка підписала ще у 2019 році. Військову службу розпочала у центрі дорожнього забезпечення. А з травня минулого року жінка – на посаді фельдшерки інженерного батальйону інженерно-позиційного полку Командування Сил підтримки ЗСУ.

Медикиня пішла шляхом батька-медика, який також проходив службу в окремій інженерній бригаді.

Сьогодні ведуться активні бойові дії: є поранені, які перебувають у різних станах важкості. Евакуаційні відділення мають багато клопіткої роботи. Насамперед в районі виконання бойових завдань необхідно зупинити кровотечу та хоча б мінімально стабілізувати пораненого, а далі – передати на евакуацію, де вже нададуть кваліфіковану допомогу у пристосованих для цього умовах.

 

Не важливо кого ти лікуєш: чи то член родини, чи побратим – головне фахово та швидко надати допомогу. Професіоналізм має бути на першому місці, – каже військова медикиня.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Аліна Тис

Аліна Тис

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень