Рівнянину загрожує до 5 років за ґратами за продаж секретної інформації

Оголошення про продаж той розмістив в Інтернеті

Працівники Поліського управління кіберполіції України викрили рівнянина на продажі інформації з обмеженим доступом, яка зберігається в автоматизованих системах.

Поліцейські встановили, що 31-річний рівнянин розмістив оголошення на одному із сайтів про продаж відомостей із бази одного з державних реєстрів із особистими та реєстраційними даними.

 

Відповідно до положення, затвердженого наказом Міністерства доходів і зборів України, ці відомості є інформацією з обмеженим доступом та використовуються контролюючими органами виключно для здійснення контролю за дотриманням податкового законодавства України.

Правоохоронці встановили два факти продажу зазначеної інформації за 800 та 995 гривень відповідно. Своїми діями чоловік порушив закони «Про інформацію», «Про захист персональних даних» та поширив інформації з обмеженим доступом, яка зберігається в електронно-обчислювальних машинах (комп'ютерах), автоматизованих системах, комп'ютерних мережах або на носіях такої інформації).
 

Слідчі скерували кримінальне провадження із обвинувальним актом до суду. Чоловікові загрожує до п’яти років позбавлення волі.
 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень