Рівнянина чотири роки тероризують колектори через чужий борг

Телефонують йому від одного до кількох разів на день майже щоденно

Найраніше перший дзвінок роблять о 7.30 год, останній – о 21.45. Потерпає від колекторів фірми "Пріма колект" заступник директора Рівненського економічно-технологічного коледжу Руслан Алексіюк. Вони почали йому телефонувати через рік після того, як він у складі української делегації у 2012 році з’їздив до Швеції.

Детальніше розповідає Руслан Алексіюк:

У складі делегації були від департаменту сім’ї і молоді Мінстерства соціальної політики.

 

І організація «Oleh» у Вінниці - таке об’єднання чоловіків за гендерну рівність - займалася оформленням документів (ми туди здавали свої паспорти закордонні і вітчизняні копії для виготовлення віз).

 

І ось минає рік після того. До мене телефонують і кажуть: «Чи знаєте ви такого Володимира Марценюка?». Кажу: «Звичайно, знаю. Він був керівником групи. Возив нас у Швецію».

 

Це у було у вересні 2013 року. А з жовтня мені почали телефонувати: «Передайте Володимиру Марценюку інформацію: він винен гроші у банк».

За словами Руслана Алексіюка, телефонують колектори зі стаціонарних телефонів зі львівськими чи київськими номерами.

Я спочатку пробував пояснювати щось. Потім, коли телефонували у момент, як моя дитина була з температурою  – посилав до дідька. Потім, коли по 3-4 рази поспіль протягом півгодини телефонували,  я почав їм телефонувати і влаштовувати скандали.

Руслан Алексіюк - відомий у Рівному шоумен, ведучий концертів

Звертався Руслан Алексіюк у березні цього року по телефону і в поліцію. Там сказали, що його звернення прийняте і пообіцяли розібратися. І все на тому. А колектори продовжують телефонувати.

Тим часом чоловік, якого колектори називають боржником, вільно пересувається по світу.

Чоловік, який винен гроші, бачу по Фейсбук, літає у Швецію, Голландію, Німеччину. Вони йому нічого не можуть зробити, бо він поміняв номер телефону. А мені наярюють, - скаржиться Руслан Алексіюк.

Керівник громадської організації «Oleh» у Вінниці Володимир Марценюк ( фото http://gurt.org.ua)

Міняти номер телефону Руслан не хоче. Пояснює, що цей номер у нього понад десять років і його знають чимало людей. І не розуміє, чому має відповідати за борг людини, з якою був знайомий ще п'ять років тому і відтоді з нею не спілкувався, тим паче, що не був його поручителем за кредитом. 

Ситуацію коментує керівник правових програм Рівненської обласної організації "Комітет виборців України", адвокат Микола Глотов:

Якщо в телефонних розмовах не має погроз вчинити фізичну розправу чи інші дії, які можуть бути кваліфіковані як злочин, то з допомогою правоохоронних органів примусити таких осіб не телефонувати неможливо.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень