Мешканець Рівного поскаржився, що його обдурили у супермаркеті

Зокрема, чоловік виявив, що його обважили

Фото зі зваженим цукром Юрій Рябчик виклав у соцмережі Фейсбук, супроводивши словами:‎

Придбав розфасований цукор в "Еко"-маркеті, вдома зважив.... Обдурили...

На фото видно, що на ціннику вказана вага цукру - 3 кг 134 г, а на вазі - 2 кг 768 г.

Юрій Рябчик повідомив, що викинув чек, тому у супермаркет з претензією не звертався. 

Ми попросили пояснити, як треба діяти у таких випадках начальника відділу ринкового і метрологічного нагляду управління захисту прав споживачів Головного управління Держпродспоживслужби Віру Лєдньову:

У таких випадках споживачу необхідно звернутися з письмовою претензією до керівника магазину про встановлення такого факту. Ваги у магазині повинні бути повірені. Встановити такий факт треба було відразу. Можливо, у споживача – побутові ваги. Не факт, що у споживача ваги повірені і можуть показувати дійсні показники. Це треба переважувати на контрольних вагах. Треба було відразу звернутися в магазин з цією продукцією.

 

Письмову претензію, за словами Віри Лєдньової, у магазині повинні розглянути протягом 15 днів і надати відповідь споживачу. Якщо магазин відмовляється реагувати, потрібно звертатися у Головне управління Держпродспоживслужби на вулиці Малорівненській, 91, телефон 633-630.

До речі, пояснила Віра Лєдньова, наклейка–цінник, на якій вказано назву торгового закладу, є підтвердженням, що товар придбаний саме у тому магазині і з такою вагою. Тож, у разі втрати чека, наклейка-цінник так само є документом, з яким можна звертатися за захистом своїх прав.    

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень