Рівнянин не може оговтатися від пережитого цієї ночі в Нью-Йорку (ФОТО/ВІДЕО)

«Катедра, Квитки та нічна Колумбія»

Юрій Шевчук – екс-депутат Рівненської міської ради, кандидат наук і викладач НУВГП часто стає героєм наших публікацій, позаяк мешкає нині в Нью-Йорку, де викладає в одному з найпрестижніших вузів США, який називають «Колумбійський Університет», або, якщо коротко, то «Колумбія».

Це найвідоміший університет Нью-Йорка, який спеціалізується на гуманітарних дисциплінах (у першу чергу).

Цієї ночі Юрій Шевчук відвідав Різдвяну месу в чи не найбільшому соборі США, після чого виклав кілька фото, відео та такий текст:

Щойно закінчилася служба Божа у Катедрі Св. Івана Божественного в Н.Й.

 

Вона тривала півтори години. Я прийшов сюди за півтори години до початку. На 22:30 величезна катедра була вщерть наповнена вірними. Думаю, що я не бачив стільки людей навіть у базиліці Св. Петра у Римі. Більше в моєму досвіді було на авдієнції у папи Івана-Павла ІІ.

 

Служба, що закінчилася, залишила незабутнє потужне враження.Чидова музика, соло, хор, орган, оркестра – так, що від цієї величі бринить кожна душевна струна. Вільних місць не залишалося, люди сиділи на бокових сходах і просто стояли. Я ще не можу оговтатися від пережитого.

На одному з нічних відео Юрій Шевчук пояснює, що таке «Єпископальна церква США», якій належить цей величезний собор у псевдоготичному стилі, що його Шевчук часто називає словом «катедра».

Зокрема ми дізнаємося, що це аналог «Англіканської церкви», де священиками та єпископами, наприклад, можуть ставати жінки та дозволяються деякі інші речі.

Натисніть на плей для перегляду

Цікаво, що, аби потрапити в передню частину храму, місця треба замовляти і приходити на півторагодинну службу 22.30-24.00 з квитками.

Після розповіді про Собор Юрій Шевчук влаштовує також і коротку екскурсію нічною Колумбією – «Колумбійським Університетом».

Вам може бути цікаво:

Натисніть на плей

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Максим Розенко

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень