Рівняни звинувачують Міністерство освіти у проросійській позиції

Зокрема у мережі Фейсбук обговорюють фінансування МОН олімпіади, організованої росіянами

А також - небажання Міносвіти фінансувати участь українських школярів у Міжнародній олімпіаді з астрономії та астрофізики в Індії..

Варто зауважити, що серед учасників Міжнародної олімпіади, яка має проходити в Індії і рівнянин, Владислав Вертелецький, який минулого року повернувся з бронзовою медаллю з аналогічного заходу в Індонезії, а цьогоріч виборов срібло на Міжнародній олімпіаді з фізики у Швейцарії. Також мали б поїхати на олімпіаду ще четверо талановитих українців – з Києва, Львова та Одеси.

Тож, показавши високі результати, сподівалися на фінансування цього року.

Натомість батьки звинуватили МОН у виділенні коштів на участь українських школярів у іншій олімпіаді, організованій «Астрономічним товариством РФ», що кілька років поспіль проводилася у Криму, а цього річ проходила у Болгарії.

Ситуація обурила не лише маму рівнянина Владислава Вертелецького, а й інших батьків. Тож вони підготували лист у Міністерство, в якому взагалі  висловлюють сумнів щодо статусу Олімпіади у Болгарії. А також звинувачують МОН у подвійних стандартах.

У Міністерстві освіти спростовують усі обвинувачення – як повідомила Оксана Вернидуб з Інституту модернізації змісту освіти МОН України – проблеми не у статусі заходів, а у фінансуванні, яке виділяє на участь у Міжнародних олімпіадах Мінфін.

Це не тому, що Міністерство не сприяє, це тому, що у Міністерства немає коштів. Вже кілька років ми пропозиції даємо на одну суму, а нам втричі меншу дають. Від нас це не залежить.Крім того, за словами пані Вернидуб, у кошторисі МОН передбачене фінансування лише учнівських олімпіад, якою і був захід у Болгарії. А ось  МО з астрономії у Індії, за її словами, – олімпіада студентська.

Проте і на таку відповідь у обурених батьків є аргумент. Мовляв у Міністерстві, щоб не виділяти кошти, свідомо трактують термін High School, що стосується учасників Міжнародної олімпіади, як «вища школа», тобто інститут, університет. Натомість насправді цей термін означає старшу ланку середньої школи. Відтак і олімпіада насправді для старшокласників, а не студентів.

Що ж до звинувачень у проросійській позиції, пані Вернидуб також їх спростовує. Каже Олімпіада у Болгарії має Міжнародний статус і є однією з восьми, яка фінансувалася цьогоріч. До слова, за її словами, на поїздку українських школярів на Міжнародну олімпіаду в болгарському місті Пампорово було виділено більше ста тисяч гривень.

Між тим у своєму листі батьки зауважують, що минулого року на олімпіаду, організовану Російським товариством у Казані українські діти не поїхали. І ставлять запитання:

Що  саме  за  минулий  рік  змінилося  у  політичних  відносинах  між  Україною  і  Російською  Федерацією,  що  дозволяє  українським  школярам  брати  участь  у  заходах, організованих  країною- агресором?

Наприкінці відкритого листа батьки роблять висновок, що  діти,  які  відстоюють  честь  України  на  дійсно Міжнародному  рівні, залишилися  «за  бортом» та  без  підтримки  держави.

Радіо Трек відстежуватиме конфліктну ситуацію. Обіцяємо повідомити чи таки поїде до Індії рівнянин Владислав Вертелецький.

 

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Оксана Герасимчук

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень