Рівняни залишились без субсидій через мільйонні борги

Допомогу отримують ті, хто не має боргів

Кількість людей, які отримують субсидії на Рівненщині, зменшилася на 12%. Наразі допомогу отримують 126 тисяч господарств (48% від усіх споживачів газу). Це на 17 тисяч менше, ніж торік. Причина такого спадку – заборгованість, повідомляє «Рівнегаз Збут», оприлюднивши дані станом на 1 жовтня. Управління соцзахисту не нараховує субсидію споживачам, які не платять за газ уже протягом двох місяців і їхня заборгованість становить понад 340 гривень.

Нарахування субсидій регулюється урядовою постановою № 609 від 18 серпня 2017 року. Згідно із Постановою нарахування субсидії споживачам газу припиняється в разі двомісячної заборгованості, яка перевищує 340 грн.

Станом на 1 жовтня борги мешканців Рівненщини сягнули 99,2 млн. грн. Щоб не мати перебоїв в газопостачанні в опалювальному сезоні, ТОВ «РІВНЕГАЗ ЗБУТ» радить своїм клієнтам оформити субсидії, а субсидіантам-боржникам терміново розрахуватись за спожитий газ.  У 2017 році через борги від газопостачання відключено 466 домоволодінь. Далі говорить директор ТОВ «Рівнегаз Збут» Леонід Кошельник:

Близько 85% оплачених споживачами коштів за газ отримує держава в особі НАК Нафтогаз України. І саме держава вирішує, чи виділяти мешканцям регіону газ. Щоб не залишитись у холодний період без газопостачання ТОВ «Рівнегаз Збут»  просить малозабезпечених споживачів звернутись в управління соціального захисту для оформленням субсидії, а боржників розрахуватись за спожитий газ.

Після оформлення субсидії, управління соціального захисту надсилає «Рівнегаз Збуту» інформацію про споживача, та розмір наданої йому державної допомоги по оплаті за газ. Вказаний розмір субсидії зараховується на особовий рахунок користувача газу. Оформлення державної допомоги та визначення її розміру здійснюється виключно управліннями соціального захисту.

Станом на 1 липня поточного року ТОВ "Рівнегаз Збут" повернуло до державного бюджету майже 237  млн грн невикористаних рівнянами субсидій, які використовували природний газ для індивідуального опалення. Поміж тим, держбюджет боргує газопостачальній компанії понад 368 млн грн за нараховані споживачам блакитного палива Рівненської області субсидії.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень