Рівняни вирішуватимуть, куди краще витратити 7, 5 мільйонів гривень

Сьогодні комісія міськради розглядала проект рішення про громадський бюджет

Як йдеться в проекті рішення, на розсуд громади виділяється не менше 5% від річного бюджету Рівного.

Подати пропозиції може будь-який дієздатний громадянин, віком від 16 років. Для того, аби ця пропозиція потрапила на подальший розгляд, автор проекту має зібрати не менше 15-ти підписів, докладніше розповідає один із ініціаторів громадського бюджету, депутат Рівнеради Святослав Стельмащук:

- Кожен громадянин, у якого є ідея, наприклад, спорудити якийсь спортивний комплекс, чи фонтан, бульвар, він подає відповідну пропозицію у визначені терміни (починаючи з 1 липня кожного року).

 

До 1 липня вестиметься промоційна компанія: білборди, інформаційно будемо повідомляти громадян міста, що є така ініціатива, що можете приймати участь у розпорядженнями коштами.

 

Із 1 липня буде надано термін, 45 днів, протягом якого мешканці будуть подавати свої пропозиції. Голосування в нас буде на сайті.

Голосування проходитиме на окремому ресурсі, на створення якого нададуть кошти донори з ЄС. Проект, який набере найбільше голосів – фінансуватиметься з міського бюджету після відповідного рішення сесії.

Pараз положення про порядок затвердження громадського бюджету проходить усі комісії, планується, що його винесуть на наступну сесію міськради, яка запланована на четвер, 18 серпня.

Тим часом, у сусідньому Житомирі громадський бюджет уже запустили.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ілона Радзівіл

Ілона Радзівіл

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень