Рівняни створили фільм про німецького барона з українською душею

Презентували документальне кіно «Сумна мелодія життя», присвячене Федору Штейнгелю

Сьогодні у Рівному показали історичний документальний фільм «Сумна мелодія життя», присвячений  барону Федору Штейнгелю. У середу, 9 грудня, виповнилося 145 років з дня його народження.

Автор фільму Олексій Бухало зазначив, що про діяльність Барона Штейнгеля люди знають дуже мало, особливо про його громадську та культурно-просвітницьку роботу. Саме з цього боку він і намагався показати Штейнгеля

Зауважимо, що барон Штейнгель був німецького походження і певний період жив у селі Городок Рівненського району. Він був депутатом І Державної думи Російської імперії, Генеральним секретарем торгівлі й промисловості Центральної Ради, послом Української Держави у Німеччині в часи Павла Скоропадського. Також він заснував перший світський музей на Волині. Його поважали як звичайні селяни, та й інтелігенція.

Усі охочі зможуть переглянути документальний фільм «Сумна мелодія життя» на телеканалі РТБ у суботу о 18:00. Також його обіцяють розмістити у вільному доступі в Інтернеті на YouTube.

Анонс фільму:

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень