Рівняни самі ремонтуватимуть ліфти

Проте, міська влада допомагатиме тим, хто візьметься це робити

Ремонт ліфтів у багатоповерхівках Рівного - турбота виключно самих мешканців будинку. Як ми повідомляли раніше, з понад тисячі ліфтів житлового фонду Рівного у половини, а це 502 ліфти, закінчився нормативний термін експлуатації, тобто їм уже понад 25 років. За словами міського голови Володимира Хомка? ані місто, ані область і навіть держава не мають до ліфтів ніякого відношення, після набуття чинності ще у липні 2015 року закону «Про особливості здійснення права власності у багатоквартирних будинках». Тож ремонт ліфтів - це виключно клопіт власників квартир у будинку, говорить Володимир Хомко:

Ми розуміємо, що ремонтувати важко і грошей недостатньо, і готові допомогти. Але тільки допомогти! Ми не відповідаємо за ці ліфти, за ці ліфти відповідають власники квартир, які живуть у цих будинках. Це з 1 липня 2015 року з введенням в дію закону «Про особливості здійснення права власності у багатоквартирних будинках». Тому, в якихось будинках люди будуть організовані і відремонтують ліфти, а ми допоможемо, в якихось - ні. А раз неорганізовані і не будуть ремонтувати, будуть ходити пішки. Прикро. Але так вимагає закон, - каже Володимир Хомко.  

Нагадаю, що управління праці свого часу поширювало інформацію, що серед виявлених порушень під час перевірки ліфтів є й такі, що створюють загрозу життю та здоров’ю людей: несправні прилади і пристрої безпеки, які впливають на безпечну експлуатацію ліфта, не проведено технічний огляд або експертне обстеження та закінчився встановлений термін роботи. 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень