Рівняни пікетують поліцію через смерть 5-річного хлопчика (ФОТО)

Дитина загинула через вистріл п’яних поліцейських у Переяслав-Хмельницькому, що на Київщині

Сьогодні ввечері Рівне долучилося до Всеукраїнської акції «Безкарність вбиває». Тисячі українців у цей день одночасно прийшли з пікетом до управлінь Нацполіції у різних містах країни.

О 19 годині під стінами управління Нацполіції у Рівному, що на вул. Хвильового, також зібрались десятки небайдужих рівнян. Багато людей прийшли на пікет разом зі своїми неповнолітніми дітьми.


Люди тримають у руках плакати: «АВАКО OFF», «Безкарність вбиває», «Ні свавіллю поліції», «Вбивці мають бути покарані».
Хором скандували «Авакова геть!», а потім підтримали ініціативу – проголосувати за відставку міністра МВС Арсена Авакова.

Присутні викликали на розмову очільника ГУНП у Рівненській області – Валерія Самчука. Втім, висловити думку правоохоронців прийшов керівник прес-служби поліції області Антон Крук.

Від імені керівництва поліції Рівненщини Антон Крук вибачився перед присутніми, висловив співчуття рідним хлопчика. Його атакують запитаннями й звинуваченнями з натовпу щодо інших гучних справ — Музичка, Гандзюк та інших.

Присутні висловили ініціативу підготувати звернення міських, обласних і народних депутатів Рівного і Рівненської області до Верховної Ради та в Кабмін щодо відставки міністра МВС Арсена Авакова.

Потому до пікетувальників таки вийшов заступник начальника ГУНП у Рівненській області Людвіг Файт.

Він теж вибачався перед присутніми й висловив співчуття родині 5-річного Кирила Тлялова. Людвіг Файт акцентував увагу на тому, що поліція щодня працює, ризикуючи своїм життя, щоправда, про це мало пишуть і повідомляють. За його словами, відставка Авакова нічого не змінить. Мають відбуватися зміни в суспільстві, які залежать від кожного.

В поліцію, Файт зазначає, охочих іти на роботу не багато - недобір по всій країні, а займатися реформами молодь не хоче, бо їде на заробітки.

Рівненський активіст Святослав Клічук подякував присутнім, що підтримали пікет. Усіх охочих  залишити свій підпис під зверненням щодо відставки Авакова запросили прийти завтра - у середу.

 5 червня, небайдужих запрошують на 10 ранку до Кінопалацу «Україна», аби  там провести збір підписів.


Нагадаємо, 31 травня в Переяславі-Хмельницькому Київської області п'ятирічний хлопчик у власному дворі внаслідок пострілу дістав тяжке поранення голови та відкриту черепно-мозкову травму. Поліція затримала підозрюваних – двох поліцейських, які перебували у стані алкогольного сп'яніння.
Після поранення Кирила доставили до Києва для подальшого лікування в нейрохірургічному центрі. Попри зусилля медиків, у понеділок, 3 червня, Кирило помер.


Після смерті хлопчика керівників Переяслав-Хмельницького відділу поліції Київської області усунено від виконання службових обов’язків. Начальник поліції Київської області Дмитро Ценов подав у відставку і висловив побажання поїхати у найгарячішу точку ООС для продовження служби там.


Як повідомляє «Українська правда», у момент пострілу у дворі поруч з копами перебувало ще двоє осіб. Їх імена відомі слідству. Один з них - неповнолітній син підозрюваного. Про те, що на території з патрульними були інші особи, розповів і адвокат родини постраждалих Олександр Щербина.

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень