Рівняни не дали енергетикам замінити радянську електромережу на нову. Бояться струму

Попри проблеми з електропостачанням

У Рівному вщух конфлікт щодо появи повітряних ліній електропередач в дворах на вулиці Соломії Крушельницької, 44 та 52А. Нагадаємо, що 11-го липня підрядники «Рівнеобленерго» спробували встановити там електроопори, але мешканці будинків виступили категорично проти.

Рівняни проти встановлення електроопори на дитячому майданчику (ФОТО)

Люди не хотіли, аби над їхніми дворами, де грають діти, простягнулися кабелі під напругою. Друга спроба провести роботи була вже 20-го липня. Цього разу мешканці навіть викликали поліцейських, які перевірили в працівників підрядника документи.

У дворі рівненської багатоповерхівки конфлікт через електроопори (ФОТО + ВІДЕО)

Там йшлося, що йде реконструкція, але енергетики хотіли нібито повністю замінити стовпи.

На це працівники відповіли, що їм потрібно відновити частину електромережі  в тому мікрорайоні, адже мешканці, зокрема приватного сектору, скаржаться на перепади напруги та вимкнення світла.

У цьому винні старі кабелі, які встановлювалися в 60-х, 70-х роках минулого століття, зазначали працівники та пропонували навіть прокласти нові під землею.

Врешті-решт мешканці 44-го будинку погодилися, аби в їхньому дворі провели ремонтні роботи. А от люди з будинку 52А вирішили не поступатися та залишити все, як є. У ситуацію втрутилася міська влада, зокрема секретар міськради Сергій Паладійчук:

Я зупинив будь-які там будівельно-монтажні роботи, тобто робитися там нічого не буде. Але проблема полягає в тому, що ці мережі, які встановлювали там ще в 60-х – 70-х роках, вони так і залишаться.

 

Та все ж думка людей така, що ми нічого не хочемо знати, нам і так добре, ми та наші діти в безпеці. Нам важливо, що кажуть люди і ми пішли на поступки, але проблема лишається – там все просто «заморозилося».

Натомість проблема полягає в тому, розповідає Паладійчук, що тогочасні кабелі розраховані на значно меншу кількість електроприладів, а негода може їх легко пошкодити. Тому невідомо, скільки старі лінії електропередач ще зможуть служити людям. 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень