Рівняни можуть отримати гроші з міського бюджету

В Рівному впроваджують ініціативу «Громадський бюджет»

Це ініціатива, яка передбачає те, що мешканці міста можуть подавати проекти, за допомогою яких можна вирішити актуальні на їхню думку проблеми Рівного. Прийом проектів розпочнеться з 15 вересня та триватиме два тижні.

Проект може подати будь-який рівнянин, який досяг 16-річного віку. Він має бути оформлений відповідно до вимог законодавства. Протягом року один автор має право подавати не більше 3 проектів і вони можуть стосуватися  лише об’єктів, що знаходяться в комунальній власності.

Як відзначає експерт проекту Валерій П’ятак, «Громадський бюджет» - це ініціатива, що дозволить громадськості співпрацювати з владою та спільно вирішувати нагальні проблеми міста:

Ідеї, які втілюються в проект, які орієнтовані на те, щоб покращити ситуацію в місті. Не листи, не скарги, не крики, не критика, а ідентифікація проблеми, що вона такою є. Потрібна команда, що може написати цей проект та відстояти його. Місто зобов’язане взяти цей проект до виконання і потім, що не мало важливо, моніторити та контролювати, як виконується цей проект

Для фінансування проектів з бюджету розвитку міста будуть виділяти 5%. В наступному році, за прогнозом експертів, сума, виділена на ініціативи може становити близько 10 мільйонів гривень.

Обиратимуться проекти за допомогою електронного та паперового голосування. Якщо запропонований проект пройде конкурс, то його профінансують, і протягом наступного бюджетного року виконають.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень