Рівняни - про недопуск у дитсадки дітей без реєстрації у місті

Тема викликала широке обговорення у соцмережі Фейсбук

Цю проблему ми порушували у публікації "Дитсадки Рівного - тільки для рівнян! Правильно чи ні?"

А ось що думають про це рівняни:

Павло ДуткоПавло Дутко Ганебне рішення! Щороку 300 квасилівських дітей не можуть потрапити в дитячий садок селища через брак місць. Рівне для них було останньою надією. Якась дискримінація виходить.

Сергій КондрачукСергій Кондрачук Немає дискримінації. Все чесно. Держава виділяє кошти на місцевий бюджет на кількість дітей-дошкільнят. Якщо 300 квасилівчан їздять в садок у Рівне, нехай Квасилівська селищна рада передасть Рівному субвенцію на 300 дітей, яку вона (Квасилів) щороку отримує. В нас та сама історія. Є села, де садків немає. А дошкільнята є. Сільська рада отримує кошти на дітей, які ходять в садок в сусіднє село, і відмовляється віддати тому селу, куди ходять діти, субвенцію. Це не правильно.

Ivanka  MelnikIvanka Melnik Ух ти! Називається, нема чого чорномазим із сіл на місто зазіхати. Та то вже якась дискримінація. А якщо батьки вважають за потрібне, щоб дитина вчилася в місті, здобула кращу освіту? А тепер дружно нехай порахують скільки людей з сіл виходять з маршруток раненько на роботу в Рівному. Працюють, наповнюють міський бюджет! То що, нехай місто перераховує ці податки на села?Просто міський голова вирішує проблему шляхом найменшої затрати грошей, коли реально треба дати розпорядження на будівництво додаткових садочків!

Анна Махно Оу. Цікаво виходить. Тоді і мені не місце з сином у Рівному.

Оксана ДемченкоОксана Демченко Непрописаних у Рівному на вулицю?

Olha Lyashchuk Сумнівне рішення, але ж прямуємо до цивілізованого світу. В Європі люди спецільно купують або житло або фіктивну реєстрацію, якщо хочуть кращу школу дитині (навіть не садочок) бо вони фінансуються з місцевих бюджетів і якщо хочеш, щоб твоя дитина туди ходила, мусиш мати місцеву реєстрацію.

Olena Holovatska В Італії, можливо віддати дитину у будь-який з державних садочків, навіть за відсутності місцевої прописки. Від прописки залежить тільки оплата: якщо хоча б один з батьків має місцеву пропискою +мінімальний дохід місячна оплата - 117евро, без неї - 560евро (вартість аналогічна приватним садочкам)!

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Теги: дитсадки
Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень