Рівнянка про виявлених на дачі рідкісних тварин: "Спочатку ми думали, що то скажена білочка"

Мешканка Рівного Наталія Шустик розповіла Радіо Трек подробиці історії поселення на їхній дачі у селі Кам'яна Гора Костопільського району сонь - тварин з Червоної книги.

Ми розповідали про те, що Наталія Шустик виявила сонь у шафах альтанки, що поруч з дачним будинком. 

Розповідає Наталія Шустик:

Вони сиділи у нас у двох шафах, видавали дивні звуки. Ми думали, що то щось велике, щось страшне. Коли відкрили, я верещала дико. Чоловік – більш спокійно. Спочатку ми думали, що то скажена білочка, бо скажені тваринки йдуть до людей. Потім ми подивилися по інтернету і побачили, що це дуже рідкісна тваринка соня. Це дика тваринка, мешкає у лісі, в садках. Але її дуже рідко можна побачити, бо вона веде нічний спосіб життя.

 

Наталія Шустик те, що у них поселилися соні, пояснює тим, що їхня дача розташована за 10 метрів від лісу і нині там відбувається планова вирубка дерев. Звук бензопил лякає тварин і вони перебираються якомога ближче до людей.  

Щоб дізнатися, чим годувати сонь, жінка телефонувала до Рівненського зоопарку. Їй розповіли, що вони їдять фрукти, зернові, каштани, жолуді. Окрім цього, порадили створити тваринам умови, придатні для зимівлі: нанести сіна, листя. Адже соні на півроку впадають у зимову сплячку.

Питання про те, щоб віддати сонь у зоопарк, ми навіть не обговорювали. І наші друзі, і всі приємно вражені, що соні поселилися у нас. Вони звикли, що у нас завжди якісь з’являються тварини. Так, у нас є незвичайні собачки мініатюрні. Шиншили були, хом’яки, покинутих пташенят сойки ми виходжували, собачат знаходили в лісі при температурі 19 градусів морозу. Інакше кажучи, я - досвідчений звіролюб. Але тварини з Червоної книги у нас вперше.

Нині соні звикли до людей. Ще трішки і братимуть у них їжу з рук. Коли їм дають сухарики, не ховаються і дозволяють себе сфотографувати.

Наталія Шустик жартує:

Чоловік з любов’ю зробив в альтанці три шафи (на фото внизу), дуже гарно декоровані. І вони вирішили поселитися саме там. Причому обрали дачу, де новіший будинок. Альтанці – п’ять років, як і  будинку. Видно, естети ці соні, що вибрали собі таке помешкання. Не захотіли селитися на старих дачах.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень