Рівнянка грає на диво-скрипці (ФОТО, ВІДЕО)

Рівненський майстер, спеціаліст по точним вимірювальним приладам Олег Шевчук створив ще одну диво-скрипку. Violine-Spring – так називається нове дітище рівнянина – суттєво відрізняється від Крижинки – першої скрипки, яку Олег Шевчук створив спеціально для рівненської скрипальки, учасниці тріо «Срібна терція» Людмили Скрипки. Новий музичний електроінструмент також зроблено з акрилу, але скрипка має абсолютно інший дизайн, 6 режимів підсвічування, унікальну підставку для зняття звуку та нове, удосконалене, звучання, повідомляє сайт Голосно.
Над своєю другою скрипкою Олег Шевчук працював близько 5 місяців, зокрема півтора місяці пішло тільки на розроблення проекту в комп’ютерних програмах. 

- Доопрацював її в плані геометрії і фізики, - розповідає Олег Шевчук, конструктор за фахом, що займається також виготовленням ваг, вагових дозаторів та безпілотників для українських військових. - Тобто вирахував, як розповсюджуються хвилі, і розробив новий дизайн, змінивши спосіб кріплення струн. Тому кілочки у цієї скрипки – з протилежного боку, що дозволяє тримати баланс. І, як відзначила Людмила Скрипка, яка перша тестувала її, звук у неї виявився кращий. 


Окрім електронної частини, експериментуючи з підставкою та звукознімачем, цікавим є і екстер’єр нової скрипки. Violine-Spring, ідея якої зародилася ранньою весною, оздоблена лазерною інкрустацією, де можна розгледіти ніжні квіткові візерунки. А виготовлений на індивідуальне замовлення контролер для освітлення забезпечує шість режимів підсвітки. Тому весняна красуня може дивувати не тільки звуком, але й грою кольорів. 


Крім цього, майстер чимало працював над ергономічністю електроінструмента, намагався створити універсальний інструмент, який би підходив і жінкам, і чоловікам. 
Майстер зізнається, що робота над Violine-Spring ще триває – наразі йде процес відладки та тестування, що є для нього дуже важливим, оскільки сам Олег не має ні музичної освіти, ні досвіду виготовлення музичного приладдя. Проте зараз чимало спілкується із музикантами та знавцями струнних електроінструментів. Каже, вони дуже йому допомагають, радять, підказують. Зокрема, особливо корисними були поради рівненського музиканта Михайла Фіськовича, у якого чималий досвід роботи з музикальною апаратурою.
[media=66277]

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень