У Рівному відкриють центр україно-грузинської дружби «САКАРТВЕЛО»

У центрі навчатимуть грузинській мові, розповідатимуть про культуру та мистецтво і кращі місця для туризму

За словами голови громадської організації «Центр україно-грузинської дружби» Руслана Толердави, у центрі рівняни матимуть можливість вивчати грузинську мову, ознайомитися з грузинською культурою та мистецтвом. Також, там розповідатимуть про зелений туризм Грузією – куди краще і вигідніше поїхати і як це зробити, розповідає Руслан Толердава:

 

- Ми хочемо створити школу грузинської мови в Рівному. Дивно, але вона має попит. Тому, що я кого питаю, кажуть: «так, я ходив би». Хочуть в Грузію поїхати, не лише знати грузинською «як справи», а щоб більше знати. І, крім того, буде бібліотека. Ми знаходимо людей, які пишуть книжки – це грузини, які приїхали з Абхазії, і розповідають цю історію; це книжки про історію Грузії, це книжки як вивчити грузинську мову. В цьому центрі, крім грузинської мови, також буде туристичний центр. Це буде не туристична компанія, це буде працювати так: я дзвоню другу і кажу - прийми безкоштовно людей. Вони лише оплачують дорогу, яку я не контролюю.

Щоправда, де буде знаходитися центр – поки не знають, наразі організатори займаються пошуком належного місця.

Відкриттю центу передуватимуть гучні події. 27 і 29 листопада відбудеться фестиваль грузинського кіно у кіноцентрі «Ера». Зокрема, показуватимуть грузинську стрічку «Інший берег», яка розкриває історію дванадцятирічного хлопчика, що був змушений виїхати з Абхазії через окупацію. Організатори кажуть, що історія близька і для українців, оскільки можна провести паралелі з Кримом.

А 30 листопада у Рівному пройде День україно-грузинської дружби, де будуть представлені культури обох країн. Супроводжуватиметься дійство виставками, піснями та кулінарними сюрпризами. Фестиваль відбудеться у міському Будинку культури у парку ім. Шевченка.

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ілона Радзівіл

Ілона Радзівіл

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень