Рівнянам пропонують щепитися від грипу неякісною вакциною?

Підозри у цьому виникли у члена міськвиконкому Рівного Ніни Скиби

Чотири вакцини від грипу рекомендує використовувати Міністерство охорони здоров’я України. Це нідерландська «Інфлувак», китайська «Інфлуенза ваксін», корейська «Дісі флю» та французька «Ваксігрип». З цих вакцин, як повідомив на засіданні міськивконкому Рівного начальник міського управління охорони здоров'я Рівного Віктор Іськів,  в аптеках Рівного є дві: «Джісі флю» та «Ваксігрип».

На це член міськвиконкому Ніна Скиба повідомила, що має зауваження до вакцини «Ваксігрип». Адже при її транспортуванні не був дотриманий холодовий ланцюг. Мовляв, така була офіційна інформація від Держлікслужби України.

Але Віктор Іськів їй заперечив:

Ні. Це таке було у перших партіях. Наступні партії вже пішли без цього. Ну, це теж за нашою такою неофіційною інформацією. Офіційного не було повідомлення щодо недотримання температурного ланцюга. Чутки такі ходили. Ну, звичайно, ми чутки коментувати не будемо.

 

Цей «Ваксігрип», який є у  наших аптеках, за нашою інформацією (теж неофіційною) - це нормальна партія. Хоча, кажу, офіційного не було ніякого повідомлення, що в якоїсь  партії дотримані ланцюги холодові, а в якоїсь – недотримані.

Втім, Ніна Скиба мала рацію: на сайті Дежлікслужби України від 7 жовтня, справді, повідомлялося про те, що було встановлено факт порушення умов зберігання під час транспортування вакцини «Ваксігрип». Однак на цьому ж сайті від 25 жовтня зазначається, що

лабораторний контроль вакцина пройшла. Отже, можна зробити висновок, що вона – якісна.

До речі, станом на 3 листопада, за словами Віктора Іськіва, у Рівному щеплення від грипу зробили 93 особи, з них 66 – медпрацівники, 12 - діти. Вони щепилися наявними в аптеках вакцинами «Ваксігрип» та «Джісі флю».

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень