Рівнянам пропонують озвучити книги для людей із вадами зору

Долучатись можуть не тільки організації

У рамках соціального проекту «Озвучимо книги для незрячих» волонтери з різних міст України вже озвучують 15 книг. Проект організовує «Видавництво Анетти Антоненко (Київ)».

Рівненським організаціям та волонтерам теж пропонують долучатись, бо за планом організаторів, кожен регіон України має озвучити хоча б одну книгу, щоб люди із вадами зору мали можливість дізнатись про сучасну літературу трохи більше. 

Представниця Рівненської громадської організації «Генерація успішної дії осіб з інвалідністю по зору» Ніна Асєєва каже, що такі проекти необхідні, бо книг, які розраховані на сліпих, мало. Тим більше, не всі , які є, у хорошій якості:

Є проблема із новими книгами, тому що вони дорогі, і не будемо забувати про авторські права. При озвучці треба зважати на вікові норми. Бодля дітей потрібні одні, а для дорослих - інші. Є дефіцит наукової та дитячої літератури, але ми будемо раді будь-яким книгам.

 

Зараз у обласній бібліотеці є книги, начитані працівниками. Звичайно, якість не найкраща, бо ми не маємо професійної апаратури. А ще маємо книги, які записували автори на студіях за свої гроші. Хоча їх не так багато.

До соціального проекту долучився сучасний український письменник Любко Дереш, який погодився згодом озвучити одну зі своїх книг.

Крім того, Андрій Шуманський, культорганізатор Рівненського міського палацу дітей та молоді, каже, що працівники палацу дітей та молоді також долучаться. За його словами, у ПДМі підготують дітей, які озвучать декілька книг для незрячих.

Організатори соціального проекту  «Озвучимо книги для незрячих» закликають долучатись усіх небайдужих з Рівного та інших міст України. Контакти організаторів можна знайти на сайті видавництва.

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень