Рівнянам показали обличчя захисників Маріуполя

Фотографії добровольців батальйону «Свята Марія»

У Рівному відкрили фотовиставку портретів учасників АТО «Добровольці».

На світлинах зображені бійці батальйону «Свята Марія», які добровільно пішли на фронт захищати Україну. Знімки зроблені в грудні 2014 року на лінії оборони Маріуполя на чорно-білу плівку. Під кожною світлиною – кодове ім'я бійця та його вислів про війну. Про особливості зйомки розповідає автор проекту Андрій Котлярчук:

- Це дуже вузенький прошарок всієї війни. Знімалася протягом кількох тижнів: кінець листопада - початок грудня 2014 року. Найскладніший момент для України був, коли дійсно очікували, що буде прорив на Крим, що будуть великі бої під Маріуполем. От в цей момент це виставка і робилася.

Серед бійців на світлинах зображені мешканці з різних регіонів України, є навіть один росіянин-доброволець із позивним Німець, який загинув при захисті села Павлопіль. Потрапив у кадр фотографа і рівнянин Віталій Філіпчук. Зауважимо, що саме його портрет став обкладинкою однойменного альбому «Добровольці». Далі пряма мова рівнянина Віталія з позивним Партизан:

- Я гадаю, що фотографії і цей альбом - це чудова нагода зберегти  пам'ять про весь цікавий досвід, який мені довелося пережити. І я думаю, що на старість років, якщо, дай Бог, доживу, я візьму одного разу цей альбом і згадаю про цей захід, про всіх тих, з ким я служив, і взагалі про всі цікаві події.

Додамо, що виставка «Добровольці» представлена у Рівненському обласному краєзнавчому музеї. Діятиме вона до 7 лютого 2016 року.

Вхід для усіх охочих переглянути портрети – вільний. 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень