Рівнянам перераховують субсидії

Деталі повідомили в управлінні праці та соціального захисту населення

Саме зараз в  міському управлінні праці та соціального захисту населення триває процес перепризначення субсидій на літній період. Зауважимо, що через відсутність програмного забезпечення субсидії не перерахували, тож у Рівному з травня їх отримували лише 31 родина. Очільниця профільного управління Віра Мельник запевняє, що процес завершиться до серпня. Поки ж рівнянам радять платити за комунальні послуги хто як може.

Лише 12 червня нам прийшло програмне забезпечення. Однозначно, що кожну справу треба тепер перевіряти вручну. Відповідно, те, що ми перерахували, люди у квитанціях будуть бачити у липневих квитанціях. Але не всі. Ми не встигли усім перерахувати субсидії. Нехай люди поки платять так, як можуть. А вже в серпні отримають той перерахунок, радить Віра Мельник.

Зауважимо, що в управлінні соціального захисту вказали на недоліки програми, яка  мала спростити процес перерахунку субсидії. Тож саме через це працівники управління змушені перевіряти кожну довідку самотужки.

Раніше повідомлялось, що переглядати субсидії будуть близько 53 тисячам домогосподарств у Рівному. Саме стільки родин їх отримувало в опалювальний сезон.

Для перерахунку враховуваватимуть дохід родини за останніх три квартали 2016 року та перший квартал 2017 року, коли мінімальна заробітна плата уже була 3200 грн.

Окрім того, не перераховуватимуть субсидії тим, у кого заборгованість хоча б перед одним підприємством-надавачем послуг — більше двох місяців. Наразі 3 тисячі родин у Рівному, які отримували субсидію, мають таку заборгованість.

Ще один суттєвий нюанс — змінилася соціальна норма житла. Для родини, яка складається лише з пенсіонерів, соціальна норма збільшена до 75 м2 (було 49 м2).

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень