Рівнян штрафуватимуть за їзду на авто з іноземними номерами

За порушення закону можна заплатити до 17 тисяч гривень.

Ілюстративне фото

Власникам автівок з іноземною реєстрацією, які ввезені в режимі «транзиту» або тимчасово для особистого користування, загрожують штрафні санкції, якщо вони порушать термін перебування машини на території України, повідомляють у Рівненській ДФС.

За словами заступника директора Департаменту організації протидії митним правопорушенням ДФС Олекся Сівіріна нехтування законами може "влетіти у копієчку".

Якщо водій перевищив строки транзитного переміщення автівки не більше ніж на добу, то йому загрожує попередження або штраф у розмірі 170 грн. У випадку перевищення від доби до 10 днів - штраф складатиме 3400 грн, якщо понад 10 діб, то сума штрафу зростає до 8500 гривень, - зазначив Олексій Сівірін.

За порушення термінів тимчасового ввезення автомобілів з іноземною реєстрацією суми штрафів значно більші.

За перевищення не більш ніж на 3 доби загрожує штраф у розмірі 850 грн., більш ніж на 3 доби, але не більш ніж на 10 діб та у разі, якщо протягом року ця особа вже притягалась до відповідальності за вчинення такого правопорушення – 5100 грн. За перевищення більш ніж на 10 діб доведеться сплатити вже 17 тис. гривень - роз'яснюють у ДФС.

А найбільші суми штрафів доведеться сплатити тим громадянам., які використовують ввезені транспортні засоби з іноземною реєстрацією в інших цілях, наприклад, комерційних. Штраф за таке порушення складає 300% несплаченої суми митних платежів.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень