Рівнян попереджають про новий вид шахрайства з банківськими картками

Шахраї розсилають СМС

Як розповів рівнянин, в СМС вони повідомляють:

З вашої банківської картки було знято 1200 гривень. Якщо ви не здійснювали операцію, повідомте за номером 066-883-82-01.

При цьому в СМС не було вказано банку, якому належить картка. 

Журналіст Радіо Трек спробував зв'язатися за вище названим номером. Голос на іншому кінці дроту відповів російською:

Служба безопасности Нацбанка Украины слушает.  

Коли запитав, що це за СМС вони розсилають, голос запитав:

А картками каких банков вы пользуетесь?

Коли журналіст зауважив, що не зобов'язаний розголошувати будь-яку інформацію про свої банківські картки, на іншому кінці дроту відреагували роздратовано:

До свидания!

А на сайті Нацбанку є інформація-попередження:

Останнім часом все частіше кібершахраї телефонують користувачам платіжних карток, називаючись представниками Національного банку України та вимагаючи назвати конфіденційну інформацію про реквізити платіжних карток, суми залишків на рахунках або паролі до інтернет-банкінгу тощо.

 

Національний банк України вкотре застерігає громадян від розголошення інформації про свої персональні дані та реквізити платіжних карток. Пам’ятайте, що працівники Національного банку України, ніколи не телефонують з подібними проханнями.

Також тут пояснюють:

Будь-які запитання стосовно роботи з банківськими платіжними картками належать виключно до компетенції працівників банків-емітентів цих карток. При цьому слід розуміти, що банки ніколи не запитують конфіденційну інформацію та не телефонують з невідомих телефонних номерів. Телефон вашого банку-емітента вказаний на звороті платіжної картки.

У разі отримання дзвінків від невідомих осіб, які намагаються отримати персональні дані або інформацію щодо особистих карток та рахунків, на сайті Нацбанку радять:

припиняти такі розмови та звертатись до контакт-центру банку-емітенту картки або до правоохоронних органів.

 

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень