Рівнерада знову залишилася без регламенту

Депутати Рівнеради перенесли голосування нового регламенту на 17 травня через те, що не всі ознайомлені зі змістом.

Навколо питання про прийняття нового регламенту Рівненської міської ради на третьому пленарному засіданні розгорілося чимало перепалок.

Зокрема багато депутатів заявили, що ще не ознайомлені з проектом документу, тому не можуть приймати адекватне рішення в цій ситуації. На це міський голова Володимир Хомко запропонував перенести обговорення регламенту на вівторок, 17 травня. Зокрема представник радикалів Роман Стасюк вимагав порівняльну таблицю, в якій було б зазначено всі внесені до регламенту поправки. Однак під час голосування депутати таке рішення не підтримали. Натомість вирішили голосувати окремо за кожну статтю в проекті. А їх там 59. Проте, надовго депутатів не вистачило.

Пропрацювавши в цьому напрямку годину, та прийнявши 9 статей, народні обранці, підтримавши пропозицію міського голови, все таки перенесли засідання.

Важливим рішенням стало внесення поправки в статтю 1. Наразі існувало певне обмеження щодо повноважень міської ради, яка не мала права накладати мораторії навіть в підпорядкованих їхній юрисдикції питаннях. Тому депутат Микола Бляшин вніс пропозицію додати в статтю 1 регламенту Рівнеради таке речення:

«Рівненська міська рада має право вільно вирішувати, згідно закону, будь-яке питання, яке не вилучене зі сфери її компетенції і вирішення якого не доручене жодному іншому органу і яке стосується інтересів територіальної громади міста Рівне», – зазначив Микола Бляшин.

Також в інші прийняті положення були внесені такі поправки: в статтю № 2 внести слово «виключно» (в контексті «Засідання міської ради повинні проводитися ВИКЛЮЧНО українською мовою), в статті № 6 вказати те, що депутатів повинні забезпечувати засобами для голосування, в статті № 7 зазначити те, що ставити питання міському голові депутати повинні у визначеному МІСЬКИМ ГОЛОВОЮ порядку.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень