«Рівнеоблводоканал» звернувся в СБУ: дещо нове про «зараження» гепатитом «А»

Директор водоканалу прокоментував ситуацію

Нагадаємо, з учорашнього вечора серед рівнян почала сіятися паніка.

У соціальних мережах і месенджерах один одному пересилали повідомлення, що у Рівному «гуляє по трубах» гепатит «А».

Це вже спростували у лабораторному центрі.

Кажуть, якби збудник був у водопроводі, кількість захворілих була би у рази більшою, ніж зараз.

Між тим, за словами директора «Рівнеоблводоканалу» Андрія Карауша

Вся вода, яка подається у водопровідну мережу, підлягає обов’язковому знезараженню гіпохлоритом натрію марки А – згідно з регламентом, погодженим в Держсанепідслужбі. Для цього на підприємстві працюють автоматичні дозуючі станції.

 

Взагалі заразитись чимось через централізований водопровід неможливо, адже вода в ньому подається під високим тиском. Тому потрапляння туди сторонніх речовин - виключене.

 

Жодних ремонтних робіт 31 жовтня, крім заміни трьох засувок діаметром 400 мм на вулиці Шухевича, водоканал не проводив. Скарг на брудну воду або відсутність водопостачання на нашу аварійно-диспетчерську службу за останню добу не надходило.

Лабораторія водоканалу щоденно аналізує якість води. Разом з тим, дослідження проводять і медики:

Для контролю якості працівники нашої лабораторії щоденно відбирають у 15-ти різних точках проби питної води. Додатково відбираємо на аналіз воду за заявами та скаргами мешканців Рівного і прилеглих до обласного центру районів. Окрім нас, такі ж аналізи щодня проводять і спеціалісти лабораторного центру Міністерства охорони здоров’я. 

 

А всі працівники водоканалу проходять обов’язковий щорічний медогляд. Останній ми пройшли в серпні-вересні цього року.

Тож, якби були якісь порушення норм водопровідної води, лабораторний центр негайно відреагував би на це, - каже Андрій Карауш.

І найголовніше - гепатит А має інкубаційний період 21 день. Іншими словами, якщо випадок захворювання виявлено 31 жовтня, то як мінімум хворий мав заразитися 10 числа. Якби це було якось пов’язано із питною водою, то працівники СЕС нас би вже повідомили.

Аби з’ясувати, хто піддав паніці усе місто, водоканал звернувся до СБУ.

Кому було вигідно посіяти паніку серед рівнян, поширивши неправдиву інформацію у соціальних мережах, будуть досліджувати компетентні органи.

 

Ми вже звернулись до Служби безпеки України з проханням втрутитись і розібратись в ситуації, адже поширення подібних чуток – ніщо інше, як зазіхання на безпеку та спокій громадян.

[media=99247] 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ілона Радзівіл

Ілона Радзівіл

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень