Рівненський виробник цукерок «відвоював» собі «Кобзаря»

Цю торгову марку йому відмовлялася реєструвати Держслужба інтелектуальної власності

Причиною цього стало те, що в Україні вже були зареєстровані в різних регіонах держави інші торгові марки «Кобзар». Але через те, що ці торгові марки не використовували для позначення продукції, спочатку Рівненський окружний адміністративний суд, а потім і Житомирський апеляційний адміністративний суд стали на сторону дубенського виробника, який вже п'ять років використовує "Кобзаря" на цукерках свого виробництва.

Розповідає патентний повірений Юрій Трачук:

Згідно з законом України про охорону прав на знаки для товарів та послуг, є таке поняття, як «добросовісне використання знака». До цього поняття включається  і обов’язок впродовж трьох років після того, як знак буде внесено у державний реєстр, почати його використання. Це зроблено для того, щоб не виникали так звані парасолькові реєстрації, де вдалі найменування реєструють з метою їх подальшого продажу.

За словами Юрія Трачука, оскільки інші виробники торгову марку «Кобзар» не використовували, їхні свідоцтва про реєстрацію вдалося через суди скасувати. Тож тепер  Міністерство економічного розвитку та торгівлі, яке є правонаступником ліквідованої Держслужби інтелектуальної власності, вимушене буде зареєструвати торгову марку «Кобзар» дубенському підприємству.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень