Рівненський виконком відповів на звинувачення суду щодо купівлі авто

Згідно з рішенням суду, результати торгів визнано недійсними

Рівненський міськвиконком купив авто за 400 тисяч гривень для господарських потреб з порушенням процедури Прозорро. Таке рішення ухвалив господарський суд Рівненської області, повідомляє прокуратура.

Тож, згідно з рішенням суду, результати торгів визнано недійсними.

Серед порушень, на які вказує прокуратура, це недотримання замовником, тобто виконкомом, встановленого законодавством порядку проведення закупівлі. Крім того, технічні характеристики автомобіля, зазначені в тендерній документації, відрізнялися від технічних характеристик предмета договору на закупівлю, - повідомляє прокуратура. Однак, незважаючи на наявні порушення, між сторонами було укладено договір, до якого у подальшому внесено зміни і безпідставно збільшено вартість автомобіля.

Проте рішення поки не набуло правочинності. Тож поки виконком має час на апеляцію, що і планують зробити. Як повідомив керуючий справами міськвиконкому Петро Середюк, порушень у процедурі він не вбачає, це і доводитимуть у суді:

- Автомобіль по всіх параметрах влаштовує Рівненський міськвиконком, депутатський корпус. У пропозиції ми подавали кілометраж, який пройшов автомобіль, до 250 тисяч км., а купили автомобіль, який пройшов 132 тисячі км. Різниця 120 тисяч – це можна ще рік їздити, або і більше. На рік старішу купили машину, але, по всіх якостях машина відповідає тим вимогам. Ну, це бачення прокуратури. Але те, що ми готуємо апеляцію – це однозначно.

 

За словами Петра Середюка, серед переваг авто також те, що це перехідна модель Т4 і Т5 («Volkswagen») і перехідна модель 2009-2010 року.

Нагадаємо, авто у виконкомі необхідне для обслуговування іноземних делегацій та для підготовки засідань сесії і виконкому (для перевезення води, кави і паперу), пояснював керуючий справами виконкому Петро Середюк.

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ілона Радзівіл

Ілона Радзівіл

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень