Рівненські самбісти вибороли світові "золото" та "бронзу"

Це 65-річний спортсмен Микола Коба та Джамал Хаджиєв

Легендарний спортсмен з Рівненщини, тренер дитячо-юнацької спортивної школи «Колос» Микола Коба завоював золоту медаль на чемпіонаті світу з боротьби самбо серед майстрів. Це вже п'ята перемога рівненського самбіста, пише прес-служба РОДА.

У змаганнях 65-річний чоловік із Квасилова переміг трьох суперників у своїй категорії до 90 кілограм – з Росії, США та Ізраїлю. Таким чином, Микола Коба здобув п’ятий чемпіонський титул світового рівня серед майстрів.

Змагання відбувалися в ізраїльському місті Ашдод. Учасниками стали більше 300 самбістів у віці від 35 років. Серед них - спортсмени з 18 країн, зокрема, України, Грузії, Болгарії, Росії, США, Німеччини, Швейцарії та Камеруна.

«Хочу на особистому прикладі показати, що навіть у 65 років можна досягти таких високих результатів. Загалом участь у таких турнірах – це чудова можливість зустрітися із багатьма світовими спортсменами, а також оволодіти новими прийомами. Новий досвід буду передавати своїм учням», - розповів Микола Коба.

Самбо він розпочав займатися у 17 років. Він кожного дня тренується, багато бігає, виконує складні прийоми. У цьому й полягає секрет успіху на міжнародних турнірах, переконаний спортсмен.

Тим часом, бронзовим призером світових змагань також став спортсмен із Рівненщини. Тренер ДЮСШ відділу освіти Рівненського району Джамал Хаджиєв посів третє місце у категорії 60-65 років до 90 кілограм.

А загалом українська збірна завоювала 11 медалей: одну золоту, дві срібних та 8 бронзових нагород. 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень