Рівненський онкологічний диспансер хочуть перейменувати в протипухлинний центр

Диспансер - це вже архаїзм

Рівненський онкодиспансер хочуть перейменувати в обласний протипухлинний центр. Нині на комісіях обласної ради розглядаються питання реорганізації медзакладів у комунальні підприємства. У тому числі й онкодиспансер. Разом зі зміною статусу керівник диспансеру Григорій Максим’як просить змінити назву медзакладу. Це, за його словами, розширить можливості нинішнього диспансеру:

Наказом МОЗу диспансеризація відмінена, тож саме слово диспансер втратило свою актуальність. Це вже архаїзм. Центр - це більш назва така, яка дозволить м’якше озвучувати слово ОНКОЛОГІЯ. І третє – це статус Центру надасть більше можливостей медзакладу лікувати хворих з інших областей і розширення наших можливостей.  

Нагадаємо, що диспансеризацію або обов’язкові медогляди для здорових людей МОЗ відмінило ще у березні цього року. Всього профільна комісія обласної ради з питань охорони здоров’я винесла на сесію питання про реорганізацію восьми медзакладів Рівненщини у комунальні неприбуткові підприємства. 

Серед них шкірно-венерологічний диспансер, обласна стоматологічна поліклініка, станція переливання крові, обласний клінічний лікувально-діагностичний центр ім. В. Поліщука, онкологічний диспансер, перинатальний центр, обласний госпіталь ветеранів війни та Острозька обласна психіатрична лікарня.

Такі автономні заклади зможуть самостійно залучати необхідних фахівців, впроваджувати нові технології, перерозподіляти кошти, а також легально продавати ті медичні послуги, які не увійдуть до затвердженого базового безкоштовного пакета.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень