Рівненський медколедж стане інститутом

Через реформу в медицині

На Рівненщині запрацювала постійно діюча експертна робоча група з питань реформи сфери охорони здоров’я. Очолює її заступник голови Рівненської ОДА Світлана Богатирчук-Кривко.

До складу групи увійшли головні лікарі та керівники обласних медзакладів, фахівці управління охорони здоров’я області та міста Рівне, науковці, представники благодійних організацій та громадської ради при облдержадміністрації.

Серед питань, які розглянули на першому засіданні – створення інституту охорони здоров’я на базі Рівненського базового медичного коледжу, адже зі слів директора закладу Ростислава Сабадишина, кваліфікацію медичного персоналу просто необхідно підвищувати:

- Створення інституту дасть змогу готувати фахівців на бакалаврському та магістерському рівні вищої освіти. Адже відповідно до змін в законодавстві, з 2019 року випускники коледжу втратять в статусі. Тому потрібно підвищувати кваліфікацію нашого середнього медичного персоналу. Крім того, існує гостра потреба в підготовці реабілітологів більш високого рівня.

Процес створення інституту охорони здоров’я запланували розпочати у 2018 році, - повідомляє прес-служба ОДА.

Також, за словами Ростислава Сабадишина, існує потреба у приєднанні обласної медичної бібліотеки до медколеджу. Це питання вирішили винести на наступну сесію обласної ради.

Крім того, робоча група обговорила питання створення Центру громадського здоров’я.

Як повідомила головний лікар обласного центру профілактики та боротьби зі СНІДом Олена Гандзюк, Рівненщина буде пілотною областю, де реалізовуватиметься цей проект. Центр утвориться шляхом оптимізації та об’єднання центрів медичної статистики, здоров’я, СНІДу та МІО протитуберкульозного диспансеру.

Проект рішення про створення Центру громадського здоров’я в області буде подано на найближчу сесію облради.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ілона Радзівіл

Ілона Радзівіл

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень