Рівненський лікар порівняв роботу та зарплати українських і африканських медиків

Лікар-анестезіолог Рівненської обласної дитячої лікарні Павло Сільковський працював певний час у Кенії

Фото Павла Сільковського з операційної Рівненської обласної дитячої лікарні

Враженнями від кенійської лікарні - "не найкращої і не найгіршої" - Павло Сільковський поділився у соцмережі Фейсбук:

З одного боку, добре, що тут взагалі є мережа лікарень, амбулаторій і оперативні втручання виконують. Все-таки, комусь щастить і вони можуть якось жити після таких операцій. З іншого боку, прошу Бога, щоб взагалі тут не потрапляти в лікарню, тим більше в операційну. 

 

Порівняно з тутешніми хірургами, більшості наших - потрібно руки цілувати. Шановні хірурги, травматологи, окулісти, лори (особливо з Рівненської обласної дитячої лікарні), медсестри і санітарки в тому числі, відтепер я зможу поважати вас ще більше, бо маю з чим порівняти і ви на це, справді, заслуговуєте. 

 

За словами Павла Сільковського, у Кенії за місяць медикам платять 2000$+, але вони своїх грошей, схоже, не відпрацьовують. А ось українські лікарі, пише він, 1000$ не отримують навіть з урахуванням подяк від пацієнтів, але свої гроші явно перепрацьовують.

Тож, звертаючись до своїх колег, Павло Сільковський жалкує:

Шкода, що майже ніхто не бачить вашого поту, не відчувають вашого хвилювання, не знімають кардіограм під час хірургічного втручання і не знають, скільки парафіну згоріло з життєвої свічки після багатьох адреналінових операцій. Пишаюся вами, усі, хто заходить на роботу в операційну!

Єдиний, до кого у кенійській операційній у Павла Сільковського не було претензій, а лише повага,  - це анестезіолог. В тих умовах його дії і тактика ведення пацієнтів, зазначає рівненський лікар, були високопрофесійними.

І я розумію, що це - скоріше закономірність, ніж виняток. Бо анестезіологи, вони і в Африці - найкращі!

На жаль, фото з кенійської операційної Павло Сільковський зробити не зміг. Там це заборонено. 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень