Рівненський лікар - про спотворену турботу держави про громадян

Лікар Рівненської обласної дитячої лікарні Павло Сільковський поділився своїми думками про субсидії, шкільні підручники та інші речі, на які витрачається держава

На ці думки його наштовхнув довідник "Все про субсидії", які поширюють відділення "Укрпошти". У довідниках - дорогий цупкий папір, високоякісний друк, чудова інфографіка, яскраві кольори. Тож Павло Сільковський у соцмережі Фейсбук запитав:

Чи не міг би хтось мені пояснити людською мовою:

- якщо держава закладає десятки мільярдів гривень на субсидії і якщо в державі ці гроші є, і вона готова заплатити їх за мене, то чому держава не може дати ці кошти громадянам у вигляді зарплат, пенсій, стипендій, щоб ми самі заплатили за всі послуги стільки, скільки вони коштують?

- якщо держава хоче допомогти лише бідним, а багатим щоб ні, то чому тоді просто не підвищити рівень прожиткового мінімуму, мінімальних зарплат і пенсій? Це би допомогло значно скоротити кількість отримувачів субсидій.

- якщо в школах не вистачає підручників, то для чого друкувати у такій величезній кількості такі якісні рекламки? Яка цільова аудиторія такої продукції? Значить, на це коштів більш, ніж достатньо?

Оскільки на кожному довіднику про субсидії - слоган "держава турбується про тебе", у лікаря виникло переконання, що це -якась спотворена, викривлена турбота.

Усе це пахне якоюсь величезною аферою, розгадати яку мені не під силу. Зробити користувачами субсидій понад 80% населення, маючи при цьому такі величезні кошти на їх оплату, ні, я цього не розумію. Чи може є раціональні пояснення?

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень