Рівненську обласну лікарню модернізують на сотні тисяч доларів, або навіть євро

За гроші світового банку

У Рівненську обласну клінічну лікарню закуплять нового обладнання на сотні тисяч доларів, або навіть  євро. Це робиться в рамках проекту Світового банку «Поліпшення стану охорони здоров’я на службі у людей».

Тендер оголосили на придбання обладнання для  створення сучасного серцево-судинного центру на базі відділення інтервенційної радіології Рівненської обласної лікарні. Сім українських та закордонних компаній вже надіслали свої пропозиції. Конкурс оголосили на придбання ангіографа, 12-канальних кардіографів, пристроїв штучної вентиляції легень, кардіомоніторів тощо.

Найбільший конкурс саме на  створення ангіографічної операційної, завдяки якій лікарі можуть у випадку гострого інфаркту вилікувати людину за лічені години. Тому 5 із 7 конкурсантів запропонували різні суми на покупку ангіографів. Це від 250 тисяч доларів і до 640 тисяч євро.

Після перегляду варіантів комісія з відбору конкурсантів обере найкраще співвідношення ціни та якості запропонованого обладнання  і переможець тендера отримає кошти від Світового банку. На розгляд тендерних пропозицій відведуть приблизно два тижні, а на створення серцево-судинного центру планують закінчити приблизно за рік, розповідає представник субпроекту Світового банку Сергій Рибачок:

Зараз закінчується ремонт ангеографічної операційної. Після того, як буде визначений переможець, за договором є термін, за який обладнання має бути встановлене, апробоване має бути навчений персонал. За оптимістичними прогнозами, я думаю що весь цей комплекс запрацює.

У тендері взяли участь компанії з України, а також із Німеччини та Нідерландів. Останні хочуть придбати обладнання для ангіографічного центру та інші сучасні медичні прилади.

Повну реалізацію програми поліпшення стану охорони здоров’я планують завершити до 2020 року. До неї включили закупку карет швидкої до районних центрів, ремонт і модернізація амбулаторій, а також навчання персоналу медзакладів для роботи з новим обладнанням і за новими стандартами.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень