Рівненському сміттєпереробному заводу більше не заважає закон

НКРЕКП затвердила умови

Рівненський сміттєпереробний завод має шанси не лише сортувати, але й переробляти відходи. Адже 25 травня НКРЕКП затвердила ліцензійні умови на переробку сміття. А це означає, що тепер законодавчих перепон для роботи заводу немає.

Як повідомив депутат Рівненської міськради Святослав Євтушенко, через відсутність порядку затвердження ліцензії для сміттєпереробних підприємств в Україні, рівненський завод був змушений працювати як сортувальна станція.

- Нині ж завод може отримати ліцензію і не лише сортувати, але й переробляти відходи. Це дозволить зменшити кількість сміття, яке захоронюється на місцевому полігоні, та виробляти альтернативне паливо. Сподіваюся, керівництво заводу подасть документи на отримання такої ліцензії, - зазначає Святослав Євтушенко.
 

Нагадаємо, будівництво сміттєпереробного заводу в Рівному тривало впродовж трьох років. На час вкладення інвестицій законодавством не передбачалося ліцензування переробки побутових відходів. Та на момент здачі в експлуатацію заводу отримання ліцензії стало обов'язковим. Так, свого часу в Рівному зібрали більше 40 тисяч підписів під петицією за запуск заводу. І нарешті НКРЕКП затвердила ліцензійні умови на переробку побутових відходів. Отож, тепер завод може отримати ліцензію і повноцінно працювати. 

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень