Рівненській службі зайнятості – 25 років

Її було створено 19 березня 1991 року рішенням виконавчого комітету Рівненської облради

Того року у центрах зайнятості краю було зареєстровано 3834 особи, які потребували допомоги у працевлаштуванні.

За час свого існування служба зайнятості Рівненщини стрімко розвивалася, запроваджуючи унікальні розробки, новітні технології та експериментальні методи роботи, що дозволило суттєво покращити якість надання соціальних послуг населенню та роботодавцям.

Протягом 25-ти років своєї діяльності центри зайнятості Рівненщини надали соціальні послуги більше 1 млн громадян, з них 511 тисяч працевлаштували, понад 160 тисяч безробітних пройшли професійну підготовку, перепідготовку чи підвищення кваліфікації, 268 тисяч мешканців області залучили до громадських та інших робіт тимчасового характеру. Фінансову підтримку у започаткуванні власної справи – одноразову виплату допомоги по безробіттю для організації підприємницької діяльності - одержали понад 21 тисяча безробітних громадян.

З 2013 року центри зайнятості  Рівненщини використовують нові механізми стимулювання зайнятості та створення нових робочих місць, зокрема, видача ваучерів для підвищення конкурентоспроможності на ринку праці осіб, які мають вік не менше 45 років та не менше 15 років трудового стажу. Усього видано 1108 ваучерів на навчання та підвищення кваліфікації. 1704 безробітних працевлаштовано з компенсацією роботодавцям єдиного соціального внеску. Велику увагу фахівці служби зайнятості краю приділяють профорієнтаційній роботі, зокрема з учнівською молоддю, навчанню техніці пошуку роботи та прийомам самопрезентації, працевлаштуванню і супроводу неповнолітніх та людей з інвалідністю.

Як складова частина Державної служби зайнятості України, яка уже більше 10 років є членом Всесвітньої асоціації державних служб зайнятості (WAPES), центри зайнятості Рівненської області використовують у своїй роботі найсучасніший світовий досвід у наданні соціальних послуг роботодавцям і населенню. Свої завдання служба зайнятості Рівненщини реалізує у тісній співпраці з роботодавцями, органами влади та місцевого самоврядування, профспілками та іншими соціальними партнерами.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень