«Перечитували по кілька разів»: у Рівному презентували нову патріотичну книгу для дітей

У ній написано про козацьких «джедаїв» - лицарів світла та дещо про Рівне

Рівненські педагоги-організатори зустрілися сьогодні із редактором одного з найбільш тиражних видавництв України «Мамине сонечко» Вадимом Дорошенком. Він приїхав до в музею-бібліотеки «Просвіта Рівненщини», аби презентувати нову книгу для позакласного читання - «Незалежність України».

Видання вмістило твори авторів, які вже публікувалися на сторінках журналів раніше. На таку ідею надихнув досвід виданої книжки з історіями воїнів АТО «Героям слава», яка вперше побачила світ у 2015 році і набула широкої популярності серед читачів молодших класів завдяки доступній для дітей подачі.

Відтак у видавництві вирішили зібрати твори про історію України, як давню так і сучасну, розповідає редактор «Маминого сонечка» Вадим Дорошенко:

На сторінках своїх видань ми завжди даємо патріотичні матеріали. В нас вже були ілюстрації, ми підібрали твори і видали ось таку книгу.

На сторінках «Незалежності України» є купа цікавих фактів про нашу державу та її історію. Варто зазначити, що минуле українського народу в книзі тісно поєднане з сьогоденням.

А ви знали, що в Україні 23 населені пункти під назвою «Рівне»?

Так, розповідь про козаків-характерників, або козацьких «джедаїв» закінчується «кіборгами», які героїчно відстояли Донецький аеропорт. Також, там можна прочитати про видатних українських вчених, політиків та поетів. 

Відтепер книгу поширюватимуть у рівненських школах. Заступник начальника міського управління освіти Катерина Сичик впевнена, що «Незалежність України» припаде малечі до смаку, адже

попередню збірку «Героям Слава» діти перечитували по кілька разів.

Приблизно половину від необхідної кількості книг управління освіти готове закупити за кошти з міського бюджету. Іншу – купуватимуть батьки.

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень