Рівненські патрульні поки лише вчать водіїв їздити 50 км на годину

А штрафувати поки що не можуть

Обмеження швидкості до 50 км/год з 1 січня 2018 року діє і в Україні.

Попри те, що нові правила дорожнього руху вже діють, патрульні поліцейські не можуть перевіряти, чи дотримуються їх водії.

Поліція не має приладів вимірювання швидкості руху, які могли б також робити фото- та відеофіксацію порушень.

Речниця патрульної поліції Рівненської області Оксана Юрченко не знає, коли такі прилади з’являться. За її словами, штрафувати водіїв на 3400 гривень за перевищення швидкості патрульні поки теж не можуть:

Проте поліція активно працює над тим, щоб якнайшвидше запровадити контроль швидкості на дорогах. Поки що ж будемо приділяти більшу увагу роз'яснювальній роботі. Практично усі ДТП, які трапляються, — через перевищення швидкості руху.

Із 1 січня 2018 року значно зросли штрафи за порушення правил дорожнього руху.

За керування автомобілем без посвідчення водія штраф зріс у 20 разів — до 10200 грн.

А за повторне таке порушення — до 40800 грн.

Особи, які були позбавлені права керування, але сіли за кермо, сплачуватимуть 20400 гривень, за повторне вчинення цього порушення протягом року — 40800 гривень.

Водія, який залишив місце ДТП, штрафуватимуть на 3400 замість 225 грн. Окрім того, за це порушення можуть тепер позбавити права керування на термін до шести місяців.

Також набуває чинності постанова уряду про зміну «Положення про порядок видачі посвідчення водія». Термін дії водійського посвідчення, отриманого вперше, становитиме два роки. Якщо за цей час водій не отримає три або більше штрафів за порушення ПДР, посвідчення видаватимуть на 30 років. В іншому випадку доведеться повторно складати іспити.

Стежте за новинами на сторінках Радіо Трек у Facebook та Telegram  

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень