Рівненські медики повідомили про спалах кору

Про повернення інфекційного захворювання активно говорять по всій Україні

Кілька днів у ЗМІ говорять про спалах кору в Україні, ми поцікавились у завідуючого відділом епіднагляду Рівненського обласного лабораторного центру Віктора Мороза:

За 2017 рік в Рівненській області і у самому обласному центрі не фіксувалось жодного випадку захворювання. Тому можна казати про те, що спалаху кору на Рівненщині немає. До того ж комплексна вакцина, проти кору, краснухи та паротиту, в наявності. В рік дітям проводять першу вакцинацію, а у шість років – ревакцинацію. Закликаю батьків щеплювати дітей, зараз це можна зробити у міській дитячій поліклініці.

Між тим Віктор Мороз не виключає тої можливості, що ці інфекційна хвороба може «мігрувати» до нас із інших областей. При цьому спеціаліст зазначає, що підвищення захворюваності на кір спостерігається в Одеській та Івано-Франківській областях.

Зазначимо, що зазначений епідемічний підйом захворюваності на кір в Україні був прогнозований. Адже спалахи захворювання відбуваються з періодичністю у 5-6 років. Востаннє значне збільшення кількості хворих на кір в Україні фіксували у 2012 році.

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень