Рівненські IT-шники об’єдналися, аби зупинити «відтік мізків» (ФОТО)

Та розвивати місто

Щороку в Україні зростає кількість IT-шників на 30%, а робочих місць в галузі - на 45%. Така ж ситуація й у Рівному. Аби прискорити розвиток індустрії в місті, сім IT-компаній об’єдналися в громадську організацію - «RIVNE IT CLUSTER».

Це:

Selecto, Honeycomb Software, SoftServe, Zagrava Games, 32х32, Shortcute Design Bureau, Renome-Smart та Агенція сталого розвитку Рівного.

Головна мета організації - зупинити так званий «відтік мізків», говорить керівник кластеру Сергій Сидорчик:

У мене є знайома викладачка в школі. З 11-го класу лише одна людина планує залишитися в Рівному. Всі інші планують в інші міста або за кордон. Ми ж хочемо створити умови, аби молоді IT-шники хотіли жити та працювати тут.

 

Згідно з макроекономічними дослідженнями, один IT-спeціаліст в Рівному створює чотири робочих місця в інших галузях. Чим більше буде IT-спеціалістів, тим більше створюватиметься в інших галузях робочих місць. Ми як IT-компанії маємо робочі місця, але у нас немає кому працювати.

 

Ми об’єдналися насамперед для того, аби допомагати один одному та створювати ці робочі місця. Тому ми потребуємо допомоги один одного та маємо співпрацювати з містом. Місто в цьому плані дуже допомагає.

IT-компанії й нині співпрацюють з освітніми закладами Рівного. Однак представники впевнені – в кластері молодь вдасться навчати комплексно та ефективніше.

Тож налагоджувати співпрацю з освітою будуть і надалі. З місцевою владою кластер також спільно покращуватиме бізнес-клімат. В планах і розробка електронного квитка в громадському транспорті.

Успішний приклад кластеру – це львівське об’єднання, яка налічує близько 30 тисяч спеціалістів галузі інформаційних технологій. У Рівному ж є понад 1000 фахівців та приблизно 30 компаній. Усі з них можуть увійти до кластеру.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень