Рівненські енергетики пропонують 15 тисяч гривень винагороди. За що?

«Рівнеобленерго» просить допомоги у небайдужих громадян

Кілька десятків домогосподарств на Рівненщині лишилися без світла - через крадіжку трансформаторної оливи.

У «Рівнеобленерго» кажуть – таке останнім часом трапляється часто. Уже цьогоріч зловмисники безкарно злили майже 4 тонни оливи із трансформаторних підстанцій Рівненщини.

Востаннє такий факт зафіксували у неділю, говорить речник «Рівнеобленерго» Алла Ліхачова:

- 41 абонент «Рівнеобленерго» у Млинові залишилися без електрики через крадіжку трансформаторної оливи, яка сталася у неділю. Невідомі злили 190 кг трансформаторної оливи з підстанції, яка розташована на вулиці Слобідській райцентру. За тиждень до того аналогічний злочин був зафіксований у селі Владиславівка того ж Млинівського району. Загалом останнім часом, лише на Млинівщині подібних випадків було чотири. Якщо ж говорити про область в цілому, то від початку року було скоєно 22 таких злочини.

Підприємство повідомило про ці факти у поліцію.

Фахівці наголошують: внаслідок зливання мастила існує ризик того, що високовольтна напруга пошириться у мережу побутових споживачів. Це може спричинити ще масштабніші проблеми та створити загрозу життю і здоров’ю людей. А без електропостачання можуть залишатися цілі вулиці і навіть населені пункти.

Тож, «Рівнеобленерго» звертається до громадян із проханням повідомляти інформацію про осіб, які зливають оливу, крадуть електроенергію, розукомплектовують лінії електропередачі.

Це можна зробити на номер Нацполіції 102 або на номери кол-центру ПрАТ «Рівнеобленерго» (0362) 694-298 або 694-279 (телефони цілодобові). Анонімність ґарантують!

Якщо надана інформація дозволить затримати зловмисників, «Рівнеобленерго» гарантує ще й 15 тисяч гривень винагороди.

Крім того, через збільшення крадіжок оливи енергетики вирішили додавати до неї спеціальну хімічну речовину, яка псуватиме техніку, до якої потраплятиме разом з викраденою оливою.

Водночас ПрАТ «Рівнеобленерго» нагадує: скоєння такого злочину згідно зі ст. 194 Кримінального кодексу України (Умисне знищення або пошкодження чужого майна, що заподіяло шкоду у великих розмірах) карається позбавленням волі на строк до трьох років.  

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ілона Радзівіл

Ілона Радзівіл

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень