Рівненські депутати проситимуть не ділити область на госпітальні округи

Обранці звертатимуться з цього приводу до Кабінету Міністрів України, Верховної Ради України та Рівненської ОДА

Проект звернення розміщений на сайті Рівненської обласної ради.

У тексті звернення, яке розглянуть депутати на найближчому засіданні, йдеться:

Ми, депутати Рівненської обласної ради, вкрай стурбовані ситуацією щодо формування проекту госпітальних округів в області та фінансування медичних закладів у разі створення центрів госпітальних округів. Вважаємо неприпустимим розпочинати таку важливу для держави реформу, наслідки якої відчують на собі всі українці, без відповідної роз'яснювальної роботи та інформації, а також без чіткого розуміння подальшої долі лікарень. Кожен громадянин мас право знати, яке медичне обслуговування його очікує та на якому рівні буде надаватися медична допомога після реформи на різних за своїм статусом територіях.

Тому депутати проситимуть призупинити дію пунктів 3,4 постанови Кабінету Міністрів України від 30 листопада 2016 року № 932 «Про затвердження Порядку створення госпітальних округів» до відпрацювання Міністерством охорони здоров'я України повного пакету необхідних нормативно-правових актів по формуванню госпітальних округів та узгодження їх з громадськістю, органами місцевого самоврядування та місцевими органами виконавчої влади.

Нагадаємо, раніше на сайті Радіо Трек був опублікований коментар начальника обласного управління охорони здоров'я Юрія Осіпчука щодо поділу Рівненщини на госпітальні округи.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Оксана Герасимчук

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень