Рівненські археологи промахнулися з розкопками замку (ФОТО)

В Рівненському обласному краєзнавчому музеї відкрили виставку, присвячену звіту про розкопки замку Князів Любомирських XVIII століття, що проводилися в цьому році

Тривали археологічні роботи на території вулиці Замкової з червня до жовтня. Тут працювала група з 6 чоловік, вдалося охопити територію близько 160 квадратних метрів.

За час розкопок археологам вдалося знайти близько тисячі різноманітних предметів: від зброї до предметів домашнього вжитку.

Як розповідають історики, місце для розкопок вибрати було важко. Адже сам замок важко піддавався топографічному означенню. Тому, коли почали копати, стало зрозуміло, що трохи не вгадали з місцем, розповідає керівник археологічної групи Богдан Прищепа:

Втім, саме така помилка дала змогу зрозуміти, що сам замок був розділений на дві частини: основну споруду або «дитинець» та господарську територію, де знаходилися такі споруди як церква та башта з годинником. Тому, якщо розкопки триватимуть, рівняни таки отримають змогу побачити залишки самого замку.

Нині розкопки законсервували, засипавши піском, аби там не сталося просідання ґрунту.

Також в соцмережі розповіли більше про замок:

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень