Рівненські лікарі поставили на ноги прикутого до ліжка добровольця з Молдови (ФОТО/ВІДЕО)

Буквально через пів року сталося диво

У Рівненському військовому госпіталі медики зробили диво – повернули до життя 31-річного Іона Бубуйка. Молдаванин добровольцем відправився на передову, але під Лиманом отримав тяжке поранення – уламок роздробив йому голову.

Рідні з села Сатул Ноу, що у Чимішлійському районі (Молдова), відмовляли Іона їхати боронити Україну.    

Не відпускали, але я сам хотів. Знав, що з цим злом треба боротися, – каже легіонер.

Військову службу Іон проходив у Молдові, був піхотинцем. Тож добровольцем вступив у батальйон «Карпатська Січ». Він твердо вирішив, що має допомогти зупинити Росію, яка 30 років веде неоголошену війну в його країні.

Якщо разом не зможемо перемогти цю чуму, то вона нас усіх знищить, – переконує Іон.

Після важкого поранення під Лиманом за його життя боролися лікарі з Дніпра, і таки врятували легіонера. Втім до рівненського госпіталю Іона доставили повністю прикутим до ліжка. Та сталося диво – медикам вдалося поставити добровольця на ноги.

Тепер він щодня додатково займається на спортмайданчику. Це надзвичайний прогрес. А ще Іон гарно малює. У його доробку вже є чотири картини. Він активно працює з психологом, бо хоче відновити повноцінне мовлення.

Ви б бачили його зошит – весь списаний. Він дуже багато працює над собою. Зараз і читає, і пише, – каже психологиня Софія Гладюк.

Іон планує залишитися в Україні. Мріє тут знайти дружину, а тому дуже старанно вчить мову – й робить великі успіхи. Він вірить у перемогу над окупантами й ні на мить у цьому не сумнівається.   

Переможемо обов’язково, і Молдова теж. Разом! Ми ж сусіди! – каже Іон.

 

 

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Оксана Пицька

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень