Рівненське турагентство запідозрили у шахрайстві

Воно, кажуть, «кинуло» щонайменше понад 40 родин з обласного центру

Рівнянка Наталія Морозюк збиралася з чоловіком та сином відпочити у Туреччині. За 1800 доларів заздалегідь забронювала путівку через турагентство, послугами якого користувалася не вперше. А коли підійшов час вильоту, з турагентства повідомили, що готель бронь переніс на 10 днів, тож потрібно зачекати або їхати в інший готель. Втім, як і зачекали, поїздка не відбулася. Обурена туристка написала у соцмережах свою історію. У відповідь посипалися аналогічні розповіді про це ж турагентсво.

Наталія Морозюк розповідає:

Туристичне агентство «Флорія», власниця його - Флора Шинкарьова, продало путівки людям з раннім бронюванням у грудні-січні на червень, липень, серпень, вересень, жовтень. І коли підійшов час вильоту, виявилося, що документи підроблені, квитків немає, страховка підроблена і ніхто нікуди не летить.

 

Вона всім обіцяє повернути гроші. Але нині тільки рівненських близько чотирьох десятків ошуканих людей скооперувалися і на Пушкіна у поліцію підійшли.

За словами Наталії Морозюк, у поліцію вже надійшло близько 30 заяв від рівнян, які купували у «Флорії» путівки у Туреччину, Лісабон, Єгипет. Кожен з них втратив від 1200 до 16000 доларів. Перша заява була зареєстрована 14 червня, але поки до слідчих нікого з них не викликали. Ошукані туристи остерігаються, що справу й не розглядатимуть належним чином. Бо, за їхніми словами, чоловік власниці турагенства керує відділом кібербезпеки в СБУ. Також вони переживають, що Флора Шинкарьова може виїхати за кордон. Бо, мовляв, у Німеччині живе її батько і вона півроку тому там придбала нерухомість.

Нині турагентство «Флорія», каже Наталія Морозюк, не працює. Його приміщення опечатала поліція. Поспілкуватися з власницею турагентства журналісту Радіо Трек не вдалося. Вона не бере слухавку. Наталія Морозюк розповіла, що до вчорашнього дня Флора Шинкарьова перебувала у лікарні:

Флора лежала у неврологічному відділенні. Казала, що слухавку не бере, бо внаслідок стресу у неї зник голос. 

 

Вона пояснює, що вона - ні причому, що її підставили. Пообіцяла гроші повернути. Але як підставили, якщо гроші брала вона? На неї й туроператор подав у суд, один з перших туроператорів – TPG київський. Тому що 21 людину, які полетіли першими в Туреччину, через п'ять днів прийшов виселяти туроператор, бо готель був не оплачений. Люди звернулися до консула українського у Туреччині. І TPG оплатило їм зі своєї кишені готель. Флора туроператору гроші теж не переказала, хоча продавала путівки від нього.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень