Рівненська ОДА закупляє пристрої для пошуку «жучків»

Чиновники кажуть – для збереження держтаємниці

Чотири індикатора шумового поля вартістю 33 тисячі 400 гривень придбала Рівненська обласна державна адміністрація. Відповідна інформація з'явилася на сайті публічних закупівель Prozorro. Там пристрої вказані як «детектори та аналізатори», повідомляє UA:Рівне. 

У телефонній розмові з UA:Рівне заступник начальника відділу інформаційно-комп'ютерного забезпечення Віталій Ярмольчук розповів, що зазначені пристрої є необхідними для проходження атестації системи інформаційного захисту приміщення. 

Це не детектор підслуховуючих пристроїв. Є відповідні пристрої, які підпадають під вимоги нормативних документів з технічного захисту інформації. Особливо, для приміщень вони використовуються, де циркулює інформація, що містить державну таємницю, наводить UA:Рівне слова заступника начальника відділу інформаційно-комп'ютерного забезпечення ОДА Віталія Ярмольчука.

Пристрої, які блокують сигнали ззовні, встановлять в чотирьох приміщеннях Рівненської обласної державної адміністрації. В яких саме - начальник відділу інформаційно-комп'ютерного забезпечення назвати відмовився. 

Наші новини у Тelegram. Номер у Viber063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ілона Радзівіл

Ілона Радзівіл

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень