Рівненська ОДА просить Гройсмана допомогти відновити роботу «Рівнеазоту»

Інакше 2700 фахівців втратять робочі місця, а місто - щомісячні 5 млн гривень

Рівненська облдержадміністрація офіційно звернулася до Прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана із проханням допомогти у поновленні роботи «Рівнеазоту».

Нагадаємо, зниження тиску природного газу призвело до призупинки виробничої діяльності одного з найбільших промислових об’єктів Рівненщини. Пре це ми писали тут: Вночі у Рівному несподівано зупинився АЗОТ (ПОВНІСТЮ)

У листі вказують, що «Рівнеазот» є єдиним в Україні виробником вапняково-аміачної селітри. Частка підприємства у виготовленні мінеральних добрив в Україні становить близько 10 %. «Рівнеазот» має велике значення для економіки Рівненщини. Адже його продукція складає третину усього експорту області.

Голова Рівненської ОДА Олексій Муляренко підкреслює:

Не слід забувати, що на «Рівнеазоті» працює понад 2700 фахівців. А щомісячні надходження до бюджету міста складають більше 5 мільйонів гривень. Водночас очисні споруди підприємства забезпечують очищення значної частини стоків Рівного.

Тож зупинка «Рівнеазоту» призведе до скорочення робочих місць, зменшення фінансових надходжень до місцевих бюджетів. Також ускладниться очистка каналізаційних стоків у Рівному, що вкрай негативно вплине на екологічну ситуацію в регіоні.  

Тому, аби запобігти негативним наслідкам у фінансовій, соціальній та екологічній сферах, Рівненська ОДА звернулася до глави Уряду задля оперативного вирішення питання поновлення роботи підприємства.

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень