Рівненська обласна філармонія планує майже вдвічі збільшити оркестр – від камерного до симфонічного

Це дасть можливість урізноманітнити та розширити репертуар

Проте, для цього потрібна фінансова підтримка від обласної влади, якої поки немає, говорить диригент оркестру обласної філармонії Сергій Черняк:

 

 

- Від цього буде залежати кількість програм, якість і різноманітність. Ми зможемо їх показати не тільки рівнянам, ми зможемо поїхати по інших обласних центрах, до наших хлопців на передову. Перш за все, хочеться, щоб було розуміння влади і був інтерес до цього, тому що в більш масштабний, симфонічний оркестр треба вкладати гроші. Треба в оркестр досаджувати 14-15 духовиків.

 

Вперше провести такий експеримент своїми силами музиканти спробують на концерті, присвяченому закриттю сезону, 30 червня. Окрім цього, обіцяють ще багато сюрпризів, зокрема, солістами концерту вперше будуть 18-річний вокаліст Павло Мищук та 24-річна вокалістка, учасниця шоу «Голос країни» Анастасія Янцур. Вона, до речі виступить з твором, який вже звучав у її виконанні на всеукраїнському шоу – «Куплети Аделі з оперети Йогана Штрауса «Летюча миша».

Крім того, звучатимуть симфонія №38 Моцарта та увертюра до опери «Італійка в Алжирі» Джоаккіно Россіні. Серед новинок – твори Жоржа Бізе, Йоганна Штрауса та Сергія Рахманінова, які прозвучать у Рівненській філармонії вперше. І з 15 липня музиканти планують іти на відпочинок.     

Разом з тим, у філармонії привідкрили завісу наступного сезону. У разі, якщо кількість музикантів все ж вдасться збільшити, з вересня раз на місяць планують влаштовувати концерти із новими різноманітними програмами у супроводі симфонічного оркестру.

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ілона Радзівіл

Ілона Радзівіл

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень