Рівненська госпітальєрка Яна Зінкевич в інвалідному візку піднялася на гору висотою понад 2 кілометри

Це Чорна Гора у Карпатах, яку ще називають Піп Іван

Яна Зінкевич піднялася на вершину гори у свій День народження, який відзначала 2 липня. Фото зі своєї мандрівки вона виклала у соцмережу Фейсбук зі словами: 

Яна Зінкевич Я – мабуть, перша людина на інвалідному візку, яка змогла піднятися до обсерваторії і відчути велич Чорногори. Гори сили, де за древніми переказами народний улюбленець Олекса Довбуш поборов темну силу. Колись, легендарний опришок побачив на камені чорта. Знав він, що Господь подарує велику силу тому, хто вб’є Темного Князя. На вершині гори Довбуш поцілив та вбив «діття». Чорна кров розлилася по всій горі, а Олекса забрав його пояс і став «заговореним від куль».

 

Доторкнутися до легенди і стати на 2028 метрів сильнішими і приїхали Госпітальєри у верховіття Карпат. Найбільшим подарунком були декілька хлопців у військовому камуфляжі з синьо-жовтим прапором, які підійшли потиснути мені руку і, не соромлячись власних сліз, згадували, як перетнулися зі мною на фронті. Їхні нехитрі подарунки і щирі слова вдячності за врятовані життя – напевно, і є найвища нагорода, найкращий дар за 4 роки війни з Росією. Війни зі Злом. Війни за дві з половиною тисячі врятованих українців, за дві з половиню тисячі людських світів – саме стільки врятували Госпітальєри українських воїнів.

Влаштувати такий День народження Яні Зінкевич допомогли її друзі-колеги з очолюваного нею медичного батальйону "Госпітальєри".  

 

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень