Рівненська госпітальєрка Яна Зінкевич розповіла, як стати госпітальєром

І скільки це коштує

Яна Зінкевич повідомила, що навчальний центр, де готують госпітальєрів, діє у містечку Павлоград Дніпровської області. Там регулярно відбуваються тижневі вишколи - курси з мінімального виживання у зоні бойових дій, медичної і домедичної допомоги, правильного проведення евакуації, фізичні тренування, заняття з психології бою тощо. Також вишколи проводять безпосередньо на передовій.

На вишкіл можна записатися за телефоном (068) 772 71 48. Медична освіта не обов’язкова, але бажана.

Вишкіл платний – 1500 грн. Ці кошти спрямовують на утримання вишколу: харчування, навчальне обладнання та інструменти, паливо й організаційні моменти. Є безкоштовні і частково платні місця. Перші надаються добровольцям, які нині воюють у добровольчих підрозділах. А частково платні місця (50% вартості) – військовослужбовцям, які наразі служать в АТО, волонтерам і капеланам.

Під час навчання, за словами Яни Зінкевич, учасників вишколу забезпечують триразовим харчуванням, проживанням у чотирикімнатних будинках. У кімнатах – двоповерхові ліжка. Кімнати обігріваються, але для комфорту рекомендують брати спальники. Є душ у приміщенні, туалет, пральна машина. На базі діє сухий закон.

Цього року перший «госпітальєрський» вишкіл стартує 6 березня. 

За інформацією http://gk-press.if.ua/

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень