Рівненщина вирішуватиме спільні проблеми з Білоруссю за кошти Євросоюзу

Стартував Конкурс проектів в рамках Програми територіального співробітництва країн Східного партнерства «Білорусь-Україна»

На реалізацію проекту, що охоплює п’ять прикордонних областей України, що межують з двома областями Білорусі, ЄС виділяє 3 мільйона 300 тисяч євро. За словами директора департаменту економічного розвитку і торгівлі рівненської облдержадміністрації Ігоря Тимошенка, Рівненщина давно чекала на початок цього проекту, тим паче, що наша область вже має досвід у реалізації програм за кошт європейських ґрантів. Тому, обласна влада сподівається, що програма співпраці з Білоруссю дасть ще більше можливостей для залучення інвестицій в нашу область:

 

 

- Рівненська область останніми роками дедалі активніше бере участь у найрізноманітніших програмах Європейського Союзу. Лише там, де обласна адміністрація виступає з певною координуючою або організаційною роллю, реалізується 12 програм на загальну суму близько чотирьох мільйонів євро. Я сподіваюсь, що ця програма дасть нам можливість ще більше реалізовувати свої задуми.

 

Отримати докладну інформацію про вимоги до проектних програм до облдержадміністрації прийшло надзвичайно багато охочих, приміщення було вщент заповнене.

Така увага була приємною і для представників Програми.

Між тим, експерт Програми територіальної співпраці країн східного партнерства Ерікас Янкаускас зауважив, що очікує плідної співпраці, оскільки, на відміну від інших європейських програм, ця реалізовується без участі представників ЄС, лише між білорусами та українцями:

 

- Эта программа «Беларусь-Украина», которая финансируется европейскими фондами, в каком-то принципе совсем новая. Потому что здесь не участвует европейский партнер, вы работаете вместе с вашими белорусскими партнерами. Мы надеемся, что эта программа тоже будет успешная и будет продолжаться. И будет таким новым толчком для сотрудничества между двумя соседними странами – Беларусью и Украиной.

 

Тож, в основному програма спрямована на підвищення якості життя місцевих громад, підтримку малих і середніх підприємств, освіту та охорону здоров’я, екологічний стан територій. Увагу зосереджують на соціальній інтеграції інвалідів та профорієнтації молоді. Проект, що подаватиметься на конкурс, має продемонструвати реальну користь для досягнення вищезазначених цілей. Важлива умова – фінансування: 90% на проект надає ЄС, а 10% має знайти автор проекту. Сума гранту на один проект від 60 до 250 тис. євро, тривалість проекту - від 9 до 18 місяців. А його реалізація, тобто, кінцевий термін, коли ще можна використати кошти – 31 грудня 2018 року. Тож, конкурс на проекти ще триває до 19 квітня.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ілона Радзівіл

Ілона Радзівіл

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень